غذاها و نوشیدنی های خاصی در سراسر جهان وجود دارد که با استفاده از یک نشانه جغرافیایی (GI) محافظت می شوند. این بدان معناست که آنها بر اساس منطقه ای که در آن تولید می شوند تعیین می شوند و نمی توانند واقعاً در هر جای دنیا تکرار شوند.
به عنوان مثال می توان به لیمو سورنتو (ایتالیا) ، زیتون کالاماتا (یونان) و شامپاین (فرانسه) اشاره کرد.
همچنین کافه هایی وجود دارد که توسط یک نشانه جغرافیایی محافظت می شوند. دو مورد از مشهورترین نمونه ها ، برچسب های “کافه دی کلمبیا” و “کوه آبی جامائیکا” است. طبق قانون ، آنها فقط در مورد قهوه های تولید شده در برخی کشورها و مناطق قابل استفاده هستند.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد اینکه چگونه قهوه می تواند نشانه جغرافیایی داشته باشد و معنی آن برای کشاورزان چیست ، با چندین متخصص قهوه که در Son La ، ویتنام کار می کنند صحبت کردم. ادامه مطلب را بخوانید تا بدانید که آنها به من چه گفته اند.
ممکن است بیشتر دوست داشته باشید مقاله ما در مورد terroir و تأثیر آن بر قهوه شما.

نشانه جغرافیایی: بررسی اجمالی
گواهینامه GI برای محصولاتی صادر می شود که دارای کیفیت ذاتی مرتبط با مناطق یا مناطق خاص تولید هستند. از نظر تاریخی ، آنها مربوط به غذاهای اروپایی و مفهوم terroir هستند.
اولین سیستم GI ، تعیین شده از مبدا (AOC) را می توان در اوایل قرن 20 در فرانسه جستجو کرد. این ماده معمولاً برای شرابها و پنیرهای متمایز فرانسه استفاده می شود. در سال 1992 ، اتحادیه اروپا چارچوب حفاظت از مبدا منشأ (PDO) را در حمایت از سیستم های GI برای همه کشورهای عضو خود تصویب کرد.
سیستم های GI که اغلب تاسیس می شوند ، برای استفاده از آن نام یا برچسب ، به محصولات نیاز دارند تا معیارهای خاصی را داشته باشند. به عنوان مثال ، بسیاری از شرابهای محافظت شده از دستگاه GI در سراسر جهان باید با درصد بالای انگور از یک منطقه خاص تولید تولید شوند. این انگور نمایانگر تریرو منطقه است و محصول نهایی را ارائه می دهد که دارای طعم های مشخصه منحصر به فرد این منطقه است.
نمونه معروف دیگر ، پنیر روکفورت است که از شیر گوسفند تهیه می شود. برای نامگذاری رسمی Roquefort ، پنیر باید از شیر نژاد گوسفند Lacaun تهیه شود و در غارهای طبیعی نزدیک Roquefort-sur-Sulzon ، Aveyron پیر شود. این بدان دلیل است که یک قالب خاص ، که فقط در خاک این غارها یافت می شود ، طعم و مزه مشخص و مشخصی را به پنیر روکفورت می بخشد.
Son La ، در ویتنام شمالی ، یک منطقه تولید کننده قهوه است که در سال 2017 گواهینامه GI دریافت کرده است. اگرچه از نظر تاریخی به دلیل تعداد زیادی مزارع چای شناخته شده است ، بیش از 150 سال قهوه در Son La رشد کرده است ، به ویژه تحت تأثیر استعمار فرانسه در اواخر قرن 19 و 20
با این حال ، تولید در دهه های اخیر افزایش یافته است. Son La ارتفاع بسیار خوبی برای رشد گیاه Arabica همراه با خاک حاصلخیز و دمای مناسب ارائه می دهد. امروزه حدود 20،000 هکتار زمین برای تولید عربیکا در منطقه مورد استفاده قرار می گیرد که سالانه بین 30،000 تا 40،000 تن قهوه تولید می شود.
وونگ وان های رئیس هیئت مدیره Son La Coffee است و بخشی از تیم مسئول ارائه گواهینامه GI برای منطقه بود. وی گفت: “انجمن Son La Coffee در سال 2017 برای ترویج بخش قهوه پایدار در منطقه تاسیس شد.” “ما از اعضای خود برای مدیریت داوطلبانه استفاده از قهوه GI Son La پشتیبانی می کنیم.
“[The association has] 10 عضو ، از جمله شرکت ها و تعاونی ها ، 5 نفر از آنها قبلا از قهوه GI در محصولات خود استفاده می کنند. “
هوانگ مین کیان معاون مدیر کل آژانس توسعه تجارت ویتنام (Vietrada) است. وی می گوید: “پروژه Son La GI این جاه طلبی را دارد تا مشتریان خارجی را با اصل قهوه ویتنامی Arabica که در این منطقه مناسب و حاصلخیز کشت می شود آشنا کند.
“از آنجا که این پروژه سه سال پیش آغاز شده است ، بسیاری وجود دارد [measures] ضمیمه شده اند، [giving] مشتریان یک محصول با کیفیت در نتیجه اشتیاق ، مراقبت و تجربه کشاورزان کوچک ما و شرکت کنندگان در زنجیره تامین. “

یک نشان جغرافیایی بدست آورید
اخذ گواهینامه GI برای هر محصول کار ساده ای نیست. تولیدکنندگان باید ثابت کنند که شیوه های کشاورزی آنها سازگار و منحصر به فرد است و همچنین اسناد جامع برنامه را به نهاد صحیح اداری ارائه دهند. فقط در این صورت است که می توان از نماد صدور گواهینامه CI مربوطه روی بسته بندی استفاده کرد.
مهمتر از همه ، باید مشخص شود که منطقه تولید دارای ویژگیهای منحصر به فرد و متمایز است.
Duc برای Minh Tien Coffee ، تولید کننده و تاجر مستقر در Son La کار می کند. وی می گوید: “مین تین قهوه Arabica را در Son La از 3800 خانوار برای تهیه قهوه تولید می کند.
“[The region is characterised by its] شرایط جغرافیایی و هواشناسی ، [such as] ارتفاع زیاد ، خاک حاصلخیز و نوسانات دمای بالا بین روز و شب. “
برای دستیابی به استانداردهای GI اغلب به برنامه های آموزشی فشرده نیاز است ، زیرا بهترین روش های کشاورزی بخش اصلی جداسازی محصول به عنوان یک محصول منحصر به فرد و متمایز است.
وونگ به من می گوید که در Son La ، کشاورزان در زمینه کشاورزی و شیوه های پس از برداشت که بر کیفیت تأکید دارند آموزش دیده اند. وی اضافه می کند که این شامل آموزش چیدن گیلاس در اوج بلوغ است. ”Son La Cafe [must be] این به دست می آید ، سنتی که کیفیت بالا را حتی از طریق بلوغ تضمین می کند. ”
وی همچنین خاطرنشان کرد که کشاورزان در سون لا در حال یادگیری نحوه کاشت درخت در سایه هستند. این امر باعث پرورش پایدار ، مسئولانه و همچنین کیفیت قهوه می شود.
سرانجام ، فرسایش شیب خاک یک مشکل برای گیاهان قهوه Son La است. نگوین دین فونگ معاون مدیر صنعت و تجارت Son La است. او توضیح می دهد که زمین طبیعی شیب دار است ، که گاهی اوقات می تواند تولید را دشوار کند. پرورش دهندگان در Son La برای کاشت درختان به روشی کار کرده اند که با فرسایش خاک در شیب های تند مبارزه می کند.
با این حال ، نگوین افزود که این مشکلات پیش بینی نشده دیگری را نیز ایجاد می کند. وی می گوید: “قهوه Son La در دامنه های بلند کاشته می شود و فقط با دست قابل برداشت است.” “این امر برداشت مکانیزه را تقریباً غیرممکن می کند و منجر به هزینه های بیشتر می شود.”

مزایای یک نشان جغرافیایی چیست؟
در سال 2020 ، ارزش کل فروش محصولات GI در اتحادیه اروپا 74.76 میلیارد یورو است. آنها مقدار قابل توجهی از بازار جهانی مواد غذایی و آشامیدنی را تشکیل می دهند.
محبوبیت محصولات دارای گواهینامه GI در پیشرفت قهوه Son La منعکس می شود. دو سال پس از دریافت GI ، داك می گوید كه شركت های تولید قهوه در این منطقه موفقیت چشمگیری داشته اند.
وی گفت: مین تین سالانه بین 22000 تا 25000 تن قهوه سبز تولید می کند که عمدتا برای صادرات است. “حدود 90٪ از کل تولیدات به آلمان ارسال می شود. بقیه به هلند ، لهستان ، اسپانیا ، ژاپن و ایالات متحده صادر می شود. “
Vu Viet Thang مدیر Phuc Sinh Coffee ، یک شرکت پردازش مستقر در Son La است. او می گوید قهوه GI یک پیشنهاد منحصر به فرد و تمایز بهتر برای سایر سهامداران در زنجیره تأمین ارائه می دهد.
“قهوه GI Son La برای شرکت ها هنگامی که شروع به ارائه محصولات می کنند بسیار مفید است [to] مشتریان جدید و بازارهای جدید “، توضیح می دهد وو. “این نقش مهمی در ایجاد و افزایش کشور مبدا دارد [the] به شرکت اعتماد کنید [in question]. “
کنترل کیفیت بهبود یافته مورد نیاز قهوه GI نیز به طور طبیعی به معنای علاقه بیشتر بخش تخصصی قهوه است ، زیرا به نوبه خود منجر به افزایش امتیازات قهوه می شود. اگر این روش ها نادیده گرفته شود ، ممکن است کیفیت قهوه کاهش یابد و دیگر نمی تواند در مقیاس 100 درجه تخصصی باشد.
به عنوان مثال ، طبق گفته وو ، Blue Son La ، یک قهوه GI که توسط Phuc Sinh فروخته می شود ، “امتیاز بالاتر از 80” دارد و در “مسابقات کشوری قهوه” مورد استفاده قرار گرفته است.
در نهایت ، قهوه GI و تمرکز بر کیفیت همراه با آن می تواند بازارهای جدیدی را برای کشاورزان باز کند. به نوبه خود ، دسترسی بهتر به بازار به معنای بهبود ثبات مالی برای تولید کننده و انعطاف پذیری بیشتر در زنجیره تأمین است.

آیا GI تولید را برای تولید کنندگان قهوه پایدارتر می کند؟
گواهینامه های GI اعتبار بیشتری به قهوه می دهند و متعاقباً به کشاورزان این امکان را می دهند که محصول خود را در بازار بین المللی متفاوت کنند. با این حال ، GI به تنهایی تمام مشکلات پیش روی تولیدکنندگان قهوه را حل نمی کند.
به عنوان مثال ، در Son La چالش ها همچنان وجود دارد ، اگر چه GI در سال 2017 تأیید شد. Dang Van Thinh مدیر Son La Coffee Ltd. وی گفت: “هیچ تمایز مشخصی بین مناطق دارای و بدون GI وجود ندارد.” “[In addition]، تعداد زیادی مشتری [do not] بدانید که عربیکا در Son La تولید می شود. این مشکلاتی را برای شرکت هایی ایجاد می کند که می خواهند به بازارهای جدید دسترسی پیدا کنند.
“[Ultimately]، تولید قهوه با دستگاه گوارش به میزان قابل توجهی درآمد تولیدکنندگان قهوه را بهبود نداده است. برای کنترل کیفیت قهوه تولید شده در Son La ، کمبود سیستم اطمینان و ردیابی کیفیت وجود دارد. “
تولیدکنندگان کوچک هنوز برای پایدارتر شدن و بهبود کیفیت در تمام مراحل به زیرساخت های بهتر نیاز دارند. صدور گواهینامه GI یک شروع است ، اما تغییرات عمده ای مانند این باعث می شود که تولید قهوه Son La در طولانی مدت پایدارتر باشد.
“[There are] به عنوان مثال نگرانی در مورد تصفیه فاضلاب و فرآورده های جانبی برای کاهش آلودگی آب “، می گوید. “سرمایه گذاری در چنین سیستم هایی ، به ویژه برای کشاورزان کوچک گران است. برای مدیریت فعال چنین مشکلاتی و ترویج تولید قهوه ارگانیک و پایدار در آینده باید مشارکت های بیشتری وجود داشته باشد. “
نگوین ادعای دانگ در مورد تضمین کیفیت را تکرار می کند. وی می گوید: “برداشت در Son La اغلب به دلیل ناهمواری رسیدن گیلاس های قهوه طولانی می شود.” “این اغلب منجر به کیفیت ناهماهنگ ناسازگار و تلفات زیاد پس از برداشت می شود. برای کنترل کل فرآیند ، از کاشت تا برداشت ، باید یک سیستم تضمین کیفیت ایجاد شود. “

علیرغم این مشکلات ، ذینفعان Son La همچنان در صدور گواهینامه GI اطمینان دارند.
وونگ می گوید: “برای تبلیغ قهوه GI Son La ، صفحه قهوه Son La بر فعالیت های تبلیغاتی ، نمایشگاه ها و رویدادهای تجاری تمرکز دارد.”
“علاوه بر این ، راهنمایی برای اعضا در مورد چگونگی سرمایه گذاری در فعالیت های تولیدی است [and subsequently] ارزش قهوه آنها را افزایش دهد.
قرار گرفتن در معرض بهتر قهوه Son La نیز یک هدف بلند مدت است. GI شروع خوبی است ، اما بهبود دید آن در سطح بین المللی کلیدی برای پایدارترین تولید قهوه در منطقه خواهد بود.
معاون مدیر Chien می گوید: “با پروژه های توسعه آینده که مارک منطقه ای Son La را ارتقا می دهند ، ما معتقدیم که GI باعث افزایش اعتبار Arabica ویتنامی در سراسر جهان می شود. این تأثیر مثبتی در جوامع Son La خواهد داشت. “

بنابراین ، چون شفافیت و قابلیت ردیابی همچنان مفاهیم اصلی بحث گسترده در مورد پایداری بخش قهوه هستند ، آیا صدور گواهینامه GI مناسب تر خواهد شد؟
همراه با Son La ، پروژه درخواست تجدید نظر در رواندا ، علائم جغرافیایی محافظت شده در مناطق رو به رشد کلمبیا و نام های منشا آن در میناس گرایس طی 20 سال گذشته تأیید شده است.
تمرکز مصرف کننده روی درک این است که قهوه از کجا می آید و چگونه درست می شود. نقشی که GI باید در این تغییر نگرش بازی کند مهم است ، اما اینکه این نقش دقیقاً چگونه بازی خواهد کرد ، باید مشخص شود.
آیا از آن خوشت آمد؟ سپس بخوانید مقاله ما در مورد اینکه آیا طبیعت یا کشت بیشترین تأثیر را در کیفیت قهوه دارد.
خرد کردن کامل روزانه
عکس ها: VIETRADE
لطفا توجه داشته باشید: WETRADE اسپانسر Perfect Daily Grind است.
تشکر ویژه نیز از قهوه مین تین، تعاونی قهوه Bich Thao، Son La Coffee Ltd.، Phuc Sinh، گروه صنعت و تجارت پسر لا، و گروه علم و فناوری Son La برای حمایت از آنها با این مقاله
آیا می خواهید مقالات بیشتری از این دست را بخوانید؟ برای دریافت خبرنامه ما ثبت نام کنید!