قهوه کلمبیایی به دلیل کیفیت بالا و خوشمزه بودن شهرت جهانی دارد ، شهرتی که از سخت کوشی کشاورزان آنها و دستورالعمل های سختگیرانه نظارتی ناشی می شود. بخشی از فرآیند پردازش قهوه کلمبیا شامل مرتب سازی دانه ها بر اساس اندازه است. اندازه های مختلف نام های مختلفی دریافت می کنند که یکی از آنها excelso است.
در این راهنما ، ما به طور خاص اکسلسو را توضیح می دهیم و برخی اصطلاحات مربوط به قهوه کلمبیایی را پوشش می دهیم. در پایان این مقاله ، درک بهتری از نحوه طبقه بندی و برچسب گذاری قهوه کلمبیایی خواهید داشت.
Excelso در مقابل Supremo Coffee
یکی از مراحل مورد نیاز برای تهیه دانه های قهوه سبز ، آماده برای بسته بندی و حمل و نقل ، تقسیم آنها بر اساس اندازه است. برخی تصور می کنند که لوبیای بزرگتر از لوبیای کوچکتر کیفیت بالاتری دارد ، اما این مورد جهانی نیست. عوامل دیگر مانند محیط ، منشاء و تنوع در اندازه لوبیا نقش دارند ، به این معنی که اندازه خود پیش بینی کننده قابل اطمینان کیفیت نیست.
حقیقتی در این ایده وجود دارد که بزرگتر بهتر است زیرا لوبیای بزرگتر ممکن است مواد مغذی و عطر بیشتری از خاک جذب کرده و طعم سالم تری به آن بخشیده باشد. با این حال ، این تنها عامل تعیین کننده نیست.

بنابراین اگر لوبیای بزرگ و کوچک دارای کیفیت یکسانی هستند ، چرا آنها را تقسیم کنید؟ دلیل آن پخت است. نانوا برای به دست آوردن یک حبوبات یکنواخت و سرخ شده تلاش زیادی می کند و از اختلاف دمای کوچک و نرخ گرمایش رنج می برد. حتی تفاوتهای کوچک در اندازه لوبیا می تواند تهیه یک کباب ثابت را غیرممکن کند ، زیرا لوبیای کوچک بیشتر از لوبیای بزرگتر برشته می شود.
برای سهولت در برشته شدن ، کشاورزان دانه های قهوه را با فیلتر کردن آنها در الک های فیلتر مرتب می کنند. متأسفانه صنعت قهوه دارای استاندارد جهانی نیست ، که باعث می شود قهوه و آژانس های اصلی مختلف دستورالعمل های خود را ارائه دهند.
کلمبیا قهوه خود را از نظر اندازه به دو گروه تقسیم می کند: supremo و excelso. دانه های Supremo آنهایی هستند که بزرگتر از اندازه صفحه نمایش 17 هستند و دانه های excelso بین اندازه صفحه نمایش 15 تا 17 فیلتر می شوند. اعداد 15 ، 16 ، 17 به فاصله در صفحات فیلتر در واحد 1/64 اینچ اشاره دارد.
رتبه بندی تفاوت بین کشورها
ما قبلاً اشاره کردیم که هیچ سیستم طبقه بندی قهوه ای استفاده نمی شود ، بنابراین دانستن نحوه مقایسه قهوه با منشاء مختلف ، به ویژه برای برشته کردن مهم است.
اندازه آفریقایی
دانه های قهوه آفریقایی به طور متوسط کوچکتر هستند و تمایز بین آنها فقط با استفاده از دو دسته سوپرمو و اکسسلو مشکل تر می شود. در عوض ، قهوه های آفریقایی معمولاً به شرح زیر ارزیابی می شوند.
- AA: بزرگتر از اندازه صفحه نمایش 18
- A: اندازه صفحه نمایش 17 و 18
- ب: ابعاد صفحه 15 و 16
- ج: اندازه صفحه 14
اندازه های آمریکای مرکزی ، مکزیک و غیر کلمبیایی آمریکای جنوبی
کشورهای غیر کلمبیایی در آمریکای مرکزی و جنوبی از شش دسته برای طبقه بندی حبوبات استفاده می کنند ، اگرچه سه مورد کوچک از آنها معمولاً به دلیل کوچک بودن زیاد فروخته نمی شوند و خوب پخته نمی شوند.
- برتر: بزرگتر از 16 اندازه صفحه نمایش
- Segundas: اندازه صفحه 15 و 16
- Terceras: اندازه صفحه 14
- Caracol: اندازه صفحه نمایش 12 و 13
- Caracoli: اندازه صفحه نمایش 10 و 11
- Caracolillo: اندازه صفحه نمایش 8 و 9
اندازه صفحه نمایش 13 و کمتر پوسته و قطعات لوبیا است که آنها را برای پخت نامناسب می کند.

شاخص کیفیت بهتر
اگر اندازه دانه های قهوه شاخص قابل اعتمادی برای کیفیت آن نیست ، آن چیست؟ پاسخ این است که رضایت بخش نیست ، بستگی دارد. با این حال ، تراکم دانه های قهوه تخمین خوبی از کیفیت آن است و اغلب در حراج های قهوه استفاده می شود. منطق قبلی – اینکه لوبیای بزرگتر مواد مغذی و عطر بیشتری از خاک استخراج می کرد – برای تراکم لوبیا بسیار بیشتر از اندازه لوبیا کاربرد دارد. لوبیا ضخیم تر معمولاً معطرتر و از کیفیت بهتری نسبت به لوبیا با چگالی کمتر برخوردار است.
اگر در حال خرید قهوه از سوپرمارکت یا کافی شاپ محلی هستید ، تراکم دانه ها به شما در انتخاب دانه های باکیفیت کمک نمی کند ، اما اگر در حال کباب کردن لوبیا سبز هستید ، این نکته مهم است.
نتیجه
رتبه بندی قهوه یک زمینه گل آلود شگفت انگیز است که می تواند از استانداردسازی سود ببرد. هر کشوری به حال خود رها شده است ، که منجر به یک شبکه گیج کننده از اصطلاحات ترکیبی و مقایسه های دشوار می شود.
اگر قهوه کلمبیایی خریداری می کنید ، دو انتخاب شما supremo و excelso است. لوبیا Supremo بزرگتر از لوبیا اکسسلو است ، اما این بدون اطلاعات بیشتر چیز زیادی در مورد کیفیت لوبیا نمی گوید. دوستداران قهوه ای که قهوه بو داده می خرند نیازی به توجه چندانی به طبقه بندی اندازه دانه ندارند ، اما اگر در حال برشته شدن هستید ، مهم است بدانید که اندازه دانه ها بر پارامترهای بو دادن تاثیر بسزایی خواهد داشت.
تصویر توصیه شده: YamabikaY ، Shutterstock